0340-401.299 | 0737-017.357 office@hotelcorsar.ro

Obiective Turistice

Enisala – la 17 km de Jurilocva – aici s-au gasit urmele unor asezari traco-getice si getice
Fortificatia Troesmis – la 3 km de comuna Turcoaia – cetate traco-getica mentionata in sec. III i.Hr. cu ocazia conflictului militar dintre Lysimach si Dromichete
Fortareata Noviodunum – Isaccea – cetate romano-bizantina cu nume celtic, construita in 369 d.Hr.
Fortareata Arrubium – Macin – asezare cu nume celtic, atestata documentar in anul 100 d.Hr.
Cetatea Dinogetia – Garvan – numele ei a fost mentionat pentru prima data de catre Ptolemeu in cunoscuta sa lucrare „Geographia”

Orasul Tulcea – Avand o eleganta promenada, orasul Tulcea dispune de parcuri cu flora bogata, chiar daca este un centru industrial dezvoltat. Cele mai importante rute sunt cele din Delta, regat al apelor si al insulelor plutitoare, un adevarat paradis al pescarilor si vanatorilor, paradisul pasarilor si al florei formand un peisaj unic. Supranumit si Poarta Deltei Dunarii.
Centrul Eco-Turistic “Delta Dunarii” – (ACVARIUL)
Delta Dunarii – In acest sanctuar al naturii care contine lacuri, insulite plutitoare de trestie, „paduri” de trestie si paduri de salcii, paradisul pasarilor migratoare venite din toatã Europa si de pe alte continente, se gasesc peste 300 de specii din care 176 cuibaresc in Delta Dunarii iar 184 sunt protejate de Conventia de la Berna.
Cetatea antica Chilia Veche – a existat din antichitatea greceasca, apoi a fost stapanita de bizantini pana in sec. X
Rosca – Buhaiova – rezervatie faunistica situata în depresiunea Matita, are o suprafata de 15.400 ha. Aici se cuibareste in fiecare primavara cea mai mare colonie a pelicani din Europa.
Perisor-Zatoane – rezervatie faunistica situata in estul depresiunii Dranov. Pe o suprafata de 14.200 ha cuibaresc cele mai numeroase lebede precum si pelicanul cret, cormoranul.
Padurea Letea – rezervatie forestiera situata pe grindul cu acelasi nume. Este caracterizata prin abundenta plantelor agatatoare care se incolacesc pe arbori, dand aspectul unei paduri tropicale.
Basilica Niculitel – cea mai veche constructie cunoscuta pana in prezent in tara noastra; unicat arhitectonic în Europa.
Manastirea Cocos – ridicata in stil oriental – turcesc, dar cu puternice influente din arhitectura romaneasca. Detine un muzeu de arta medievala si moderna ce include si colectii de carte veche si icoane.
Moscheea lui Ali-Gaza Pasa – Babadag – cel mai vechi monument de arhitectura musulmana din Romania (sec. xVII). Are un minaret de 23 m inaltime.

hotelmotel

No description. Please update your profile.